Med et ben i hver sit hav

Smøg bukserne op og prøv den fascinerende oplevelse at stå med et ben i hvert hav, men husk at badning, grundet strømforhold, ikke er tilladt.

Vandets strømninger og vindens kræfter gør, at Grenen altid bevæger sig, og derfor er stedet så fascinerende et udflugtsmål, hvor ikke to besøg er ens.

Historisk set har spidsen vendt mod nord, men et kig på kompasrosen afslører, at områdets konstante forandring gør, at spidsen faktisk peger mere mod øst end nord.

Hvert år passeres Grenen af 110.000 skibe, som er over 150 ton. Det er et forunderlig skue, når de store skibe fylder op på en lang række efter hinanden ude i horisonten.

Book sommerhus i Skagen og følg med i, hvordan skibene passerer grenen

Naturreservat i verdensformat

Landskabet omkring Grenen er udlagt som naturreservat med adgang for alle, og der er gode muligheder for at gå på opdagelse for sig selv også på dage med mange besøgende.

Den store strandflade yderst på Grenen udenfor klitterne skifter udseende konstant. F.eks. opstår der ofte lavvandede lagunesøer, som tiltrækker store flokke af vadefugle.

Følg også en af Grenensporets fire anlagte vandreruter, og lær mere om både naturen og stedets historie. Fra p-pladsen på Grenen udgår der fire vandrestier af forskellig længde, hvoraf én er grusbelagt og velegnet til både cykler, kørestole og barnevogne. Stierne bringer dig rundt til alle Grenens seværdigheder.

Fra P-pladsen kan du fra påske til og med uge 43 køre med Sandormen helt ud til Grenens spids. Sandormen har kørt turister ud på Grenen i over 50 år og er blevet en del af stedets historie.

Gæster, der vælger at gå selv, passerer ude i klitten øst for Grenen Kunstmuseum digteren og maleren Holger Drachmanns grav.

Grenensporet - vandreoplevelser på Grenen

Grenensporets fire vandreruter er en oplevelse for hele familien. Undervejs kommer du forbi tavler med spændende fortællinger om lige netop det sted, hvor du er nu.

Grenensporet består samlet af over tyve kilometer vandrestier, hvoraf den korteste på tre kilometer er lavet med grusbelægning så kørestolsbrugere og familier med barnevogne også kan opleve Grenens enestående natur.

De øvrige stier er såkaldte trampestier, hvor du følger eksisterende spor i landskabet via rutemarkeringer. Den længste røde rute på 10 km kommer eksempelvis forbi alle fire fyr på Grenen.

På parkeringspladsen ved Grenen findes Infohuset, hvor en fysisk udstilling fortæller om oplevelserne på Grenen.

Klik for at se kort over Grenensporet

Andre oplevelser i Toppen af Danmark